Saya Pilih BN!

Saya Pilih BN!

Wednesday, 31 October 2012

Datuk Hassan Ali ada rangkaian TV Sendiri!

Salam dan Salam 1 Malaysia...

Diam tak diam, Datuk Dr Hassan Ali sudah ada rangkaian TV sendiri, tapi secara dalam talian(online), IMR Network (Islam, Melayu dan Raja Raja), saya belum melihat lagi rangkaian tersebut dalam akan melihat dalam masa yang terdekat..

Untuk maklumat lanjut, sila klik dibawah

KLIK DISINI

Bagi saya, saya amat menyokong rangkaian usaha Datuk Hassan Ali, ini merupakan anjakan paradigma buat umat Islam, setelah disajikan oleh rangkaian fitnah seperti TV Selangor, TV Pas, Malaysiakini....kini muncul rangkaian yang baru...

Terima kasih Hassan Ali, kita sayang Hassan Ali!!!!

Wassallam

IMR Network boleh dilawati di laman sesawang

http://www.imrnetwork.my 


Tuesday, 30 October 2012

Tabloid Pembangkanng setaraf majalah lucah dan Playboy?

Salam dan Salam 1 Malaysia...

Beberapa hari yang lalu, saya pergi ke pasar untuk membeli barang barang dapur..
Kebetulan saya nak beli akhbar harian, dan saya tertarik akan tabloid bernama "Suara Keadilan"
dan 'Harakah", tabloid kesukaan penyokong penyokong pembangkang dan penyembah penyembah Anwar Ibrahim dan  Tok Guru Nik Aziz, ingat nak beli, saja saja nak beli, walaupun saya ini penyokong  tegar BN/UMNO , tapi nak tengok dan melihat isinya....apa yang sampai perhatian pembaca-pembaca tegar ini....???  Apa yang tersurat dan tersirat!

Selepas habis bersarapan bersama keluarga, saya pun mula membelek belek tabloid tersebut, dan alangkah terkejutnya saya, semua nya cerita pada kehebatan Anwar, hentam Najib habis-habisan, dah lah tu, Kak Rosmah pun tak terkecuali dari dihentam, saya kata fitnah, fitnah , fitnah, ini apa ni? amat mengjengkelkan, tabloid Harakah pun tak terkecuali, kerajaan terus dihentam, difitnah...saya tertanya tanya siapa ketua pengarangnya???? Kenapa masih diterbitkan lagi? KDN buat apa? Kebebsan akhbar? Tapi disalah guna!

Saya hanya menggeleng kepala sahaja....fitnah, fitnah itulah kesimpulan saya mengenai Suara Keadilan(a,.k.a Keldaian) dan Harakah, juga macam Malaysian Insider, Malaysia Kini, Malaysia Today, Rocket dan lain-lain yang berkaiatan dengan Pakatan Rakyat....memang menjengkelkan dan meloyakan dan memang setaraf dengan majalah lucah dan majalah Playboy! Tapi kenapa masih ada yang terpengaruh dan boleh jadi taksub dengan tabloid begini..??? Kebebasan akhbar bukan bermakna buat sesuka hati menyiarkan dan membuat cerita palsu hanya kerana ingin meraih  politik murahan! Sungguh jijik dan mengjengkelkan !!!!!!

Dan bagaiman modus operandi mereka?  Contoh: Suara Keadilan. Macam mana kilang fitnah mereka beroperasi? Klik dibawah untuk cerita selanjutnya...

KLIK KAT SINI 

Semoga pembaca akhbar harian atau tabloid kita berhati-hatii membeli bacaan harian.
Saya kemudian "kitar semua" tabloid sampah ini...!

Wassallam


Monday, 29 October 2012

Tak kira bila, kami tetap bersedia!!

Salam dan Salam 1 Malaysia,



Pilihanraya ke 13, satu pertanyaan yang tak dapat kita jawab...

Hanya DS Najib yang tahu bila...

Apa pun, boleh jadi bila bila masa

Esok, Lusa, Minggu Depan, Bulan Depan, Tahun Depan

Kami sudah bersedia.....gendang sudah disediakan, tunggu pukulan pertama

Kami akan berjuang.....mempertahankan kemenangan

Mana tempat yang kecundang dahulu, kami akan rampas semula

Wahai rakyat, semuanya ditangan anda

Anda boleh mengubah, anda juga yang merebah

Jangan PRU 12 berulang lagi kesilapan

Cukup sudah....

Apapun, kami beraedia

Rangkaian Pejuang Siber sudah bersedia

Kita Gempur sehingga kejayaan milik kita....Insyallah

Demi generasi akan datang..supaya mereka tak sengsara nanti

Insyallah...Ada Jalannya...

Wassallam

Monday, 22 October 2012

DKMS - Bukan Kerana Nama

Salam dan Salam 1 Malaysia,

Alhamdulillah, sudah 2 bulan laman blog saya berjalan, sudah menghampiri 1000 hits, walau jumlahnya kecil berbanding dengan 'senior-senior' saya yang HIT beratus ribunya, namun saya percaya perjalanan yang jauh dan seribu langkah itu bermula dari langkah yang pertama...

Dalam mengendalikan blog ini, saya tak terlepas dari cubaan dan dugaan, pernah sekali blog saya digodam oleh kerana saya menghentam sesorang padahal itu adalah kenyataan bukan pembohongan...
bagi saya, benar tetap benar....saya teruskan juga..

Disini saya tegaskan, saya berblog bukan kerana nama atau menginginkan publisiti atau ingin
menjadi popular dengan segera, saya berblog kerana atas RASA TANGGUNGJAWAB pada agama, bangsa dan tanahair, dan simbol sokongan saya pada kerajaan tanpa berbelah bagi atau kompromi...

Mungkin blog saya tak menarik, tapi tiada isu hanya, tapi sebagaimana tag line saya "MELIHAT SESUATU DARI SUDUT KE SUDUT" mengikut perspektif saya tanpa rasa sentimen atau emosi, semua all in common sense...

Apapun, saya ucapkan terima kasih atas sahabat sahabat rangkaian blog seperti GAP, MIK, PAPA GOMI, AAKJ, 1MALAYSIA, JIWA PARADOX, ALOR LALOQ, TEPAK BERSULAM, KIKI HANAKO, BUJANG SENANG, RBF, HEADBOMB, KERIS PUTERA, GELOMBANG RAKYAT, GELOMBANG KICK, UNSPINNERS, TAIPING MALI, JKKP KOTA SARANG SEMUT, SELANGOR DAILY, OCEAN 13, AIDC, HELEN ANG dan ramai lagi yang saya tak dapat menyebut pasal terlalu ramai, terima kasih kerana beri saya inspirasi untuk blog ini....TERIMA KASIH...!!!!!

Saya boleh dihubungi diemail : darikacamataku42@gmail.com  ATAU BBM saya kalau ada kelapangan.....saya sedia buat penambahbaikaan blog ini dari masa ke semasa....

Terima kasih buat semua, bukan kerana nama, tapi kerana rasa kasih pada agama, bangsa dan tanahair

Wassallam

DKMS - MELIHAT SESUATU DARI SUDUT KE SUDUT


Sunday, 21 October 2012

Koleksi Ceramah Terbaik Datuk Zulkifli Nordin. Wajib Tonton

Salam dan Salam 1 Malaysia

Ini adalah koleki cerramah Datuk Zulkifli Nordin, ini adalah antara siri siri cerrmah nya yang saya rasa paling terbaik








Selamat menonton..hidup Abang Zul....terbaikkkkkk!!!

Wassallam

Saturday, 20 October 2012

Lagu Jac Victor: Siapa Dalangnya???

Salam dan Salam 1 Malaysia,

Saya amat terkejut dengan pendedahan pihak tertentu mengenai lagu terbaru dari Jacklyn Victor,
"Harapan Bangsa", mulanya tajuknya macam patriotik apabila saya mendengar nya saya amat terkejut, terus saya beristighfar dan ucap dua kalimah syahadah..

Ini menimbulkan tidak senang hati dan kemarahan umat Islam dinegara kita, mereka meinta JAKIM dan KDN menyiasat dan mengambil tindakan kepada pihak yang terlibat..

Pasti ada yang bertepuk tangan, terutama dari pihak pihak yang tertentu..

Apa yang Datuk Hassan Ali dan Ustaz Nasha bimbangkan telah berlaku..!!!!

Mak dan Bapak, jaga-jagalah akidah anak-anak anda!!!!!

Persoalannnya...siapakah dalang disebalik kontroversi ini???
Adalah ada "tangan-tangan" ghaib disebalik gerakan kritianisasi terlibat?

Pas buat apa? Pas buat apa? Pas buat apa? 

Tidak? sebab semuanya membisu dan bacul(kecuali org org macam Ustaz Haron Din, Ustaz Nasha
dan golongan pro-ulama)

Nik Aziz? Hadi Awang? Mat Sabu?

Mu buat apo? Anwar ? Dia akan bertepuk tangan!

Kupasan selanjutanya, klik dibawah

SUMBER

Wassallam

Wednesday, 17 October 2012

Masih ada "sayang' pada Khalid Bin Ibrahim!

Salam dan Salam 1 Malaysia...

Masih ada yang sayang pada mu...
Masih ada yang rindu pada mu...

Masih ada yang "sayanggg" pada Khalid Ibrahim
Orang Selangor sayangggg padamu
Macam mana boroi perutmu, gagap kata mu
Masih ada sayanggg padamu
Faekah pun sayanggggg padamu

Rakyat jelata pun sayang padamu....
Sampai berarak keliling kampung, keliling negeri
Sebab 'sayangggggg" pada mu

Nak tahu macam mana cara rakyat Selangor tunjukkan 'sayanggg" pada mu....

Nak tahu?

KLIK LAH DISINI...

Sayang Abang Lid..besok kita menyamun lagi ya...hehehehe


Wassallam

Monday, 15 October 2012

Bicara mengenai Politik Kabaret

Salam dan Satu Malaysia

Pada zaman tahun 50an dahulu, kalau di sekitar bandar besar di Malaya ketika itu, kebanjiran
kelab kelab malam atau nama terkenalnya kabaret...ramai ramai gadis atau janda yang mencari makan di kabaret dan kebanyakkan pelanggan mereka adalah orang orang kaya dan golongan bangsawan yang mencari hiburan pada setiap malam..

Mereka selalu menjadi buat mulut dan cemuhan masyarakat, biasanya "perempuan kabaret" dan
selalu menyebabkan keruntuhan rumahtangga orang dan perpecahan dikalangan masyarakat.

Namun kabaret sudah digantikan  dengan kelab malam, dangdut , pub dan disko dan perempuan kabaret digantikan oleh GRO yang biasanya  warga asing, namuin fungsinya sama, cuma masa berbeza..

Namun, pernah dengar istilah politik kabaret?  Ini apabila ahli politik dan orang orang yang bergiat dalam politik sanggup menggadai maruah, agama, bangsa dan sangguip melacurkan harga diri  demi demi keuntungan politik yang sempit dan sementara..memang sudah berlaku sekarang...dan sudah ada yang nak jadi "jantan kabaret" atau "perempuan kabaret" dalam politik

Nama Allah dijual!
Agama boleh dijual beli!
Maruah agama, bangsa dan negara mudah diperkotak-katikkan...!
 Bersekongkol dengan musuh Islam!
Inilah politik kabaret!
Politik murahan.
Politik menghalalkan cara

Marilah bersama berdoa agar Pemimpin Malaysia terlindung dan terpelihara dari Politik Kabaret ini...




Sunday, 14 October 2012

Aduhai Saifuddin, buat hal lagi...!!!!

Salam dan Salam 1 Malaysia

Apa lagi Datuk Saifuddin Abdullah, ingat dah senyap, rupanya buat hal lagi..

Inilah mamat yang mengagungkan terma "Politik Baru"

Apa lagi Saifuddin?

Sampai bila nak jadi pemuja Anwar?

Aduh, tolonglah DS Najib, tolong gugurkan orang pada PRU 13 nanti..

Inikah pemimpin yang setia...

Depan kerajaan cakap lain, depan Anwar cakap lain...

Cukuplah tu Saifuddin...

Saifuddin lagi...ada seorang juga bernama Saifuddin, itu pun spesis pemuja Anwar juga...

Cukuplah tu...


Wassallam

Thursday, 11 October 2012

Wow! Ada lelaki jambuuu di PKR, tak percaya?

Salam dan Salam 1 Malaysia....

Kalau kita tahu dalam PKR kebanyakkan ahli biasa ke pemimpinnya kebanyakkanya jambu belaka..

Memang ada lelaki jambu dalam PKR?

Siapa dia?

Azmin?
Ezam(itu masa dia dalam PKR)?
Saiful? Rahimi? Sukma? Rafizi? Nik Nazmi?

Nak tahu siapa dia....???

KLIK LAH KAT SINI
 

DAN

KLIK KAT SINI

YB Gobala pun bantai Anwar juga dalam video klip ini

Wassallam......






Monday, 8 October 2012

Parasit dan Anwarinas Pas akan pasti hangus terbakar dengan gambar ini...

Salam dan Salam 1 Malaysia....

Ustaz Nasha buat hal lagi....

Nik Aziz pasti akan menyumpah lagi...
Mat Sabu, Nizar, Mahfuz pasti akan meroyan......

Kenapa?

Tak Percaya...

Lihat dibawah...lihat siapa itu.....eh, bukan Muhiyddin lah....

Tapi....








Kasi bakar line........hangus rentung Anwar
Macam skrip katun alih bahasa "tak gunuuunaaaaa"
Anwar meroyan.....


Yeah, kita sayang Ustaz Nasha.......Takbir.....(bukan Takebeer)


Wassallam...

Tuesday, 2 October 2012

Kisah Sedih Anak Melayu Singapura.Wajib Baca Kalau Sayangkan Bangsa Kita!

Salam dan Salam 1 Malaysia

Saya ada terbaca kisah sedih bekas bintang bola sepak Singapura, Fandi Ahmad...
Memang sedih tapi itu realiti orang Melayu di Singapura

Details?

KLIK KAT SINILAH

Semoga menjadi iktibar buat bangsa kita...

Wassallam

Pakatan Jahanam tersungkur di kaki YBK

Salam dan Salam 1 Malaysia..

Alhamdulillah, akhirnya YBK mendapat keadilan sewajarnya..setelah sekian lama
di aniaya oleh rejim Pakatan Jahanam Selangor, akhirnya dengan satu ketukan dari Hakim,
akhirnya YBK mendapat keadilan dan pembelaan.

Terima kasih Datuk Zainal dan juga pada Datuk Seri Ali Rustam, kerana telah membantu YBK!

Nak Details?

KLIK KAT SINI

Sumber: GAP (Terima kasih0

Wassalam...